В проведения разговор кметът представи пред младите граждани основните задължения и отговорности на общинската администрация и изложи своите идеи пожелания за бъдещата работа. В изказването си наблегна на основни приоритети като подобряване на инфраструктурата в града, грижата за най-малките граждани - децата в детските градини, и обещание за подобряване на социалното състояние на хората.

Учениците поставиха въпроса за автобусите, които извозват децата от селата, с искане за промяна на графика им, тъй като идват преди края на учебните занятия. Кметът обеща, че ще вземе необходимите мерки, за да се избегне това неудобство, което принуждава пътуващите ученици от гимназиален етап да стоят до края на учебните занятия.

Председателят на Ученическия парламент в Средно училище ”Иван Вазов” Силвия Йолова сподели, че е доволна от срещата с местните управници, но е очаквала самите те да заемат временно техните места, за да усетят сами атмосферата и да почувстват отговорността при вземането на решения.

След разговора с кмета, учениците бяха поканени в кабинета му, а Силвия все пак успя да седне на кметския стол и да изложи своите виждания за това, какви действия би предприела като кмет.

Учениците се срещнаха и със заместник-кмета Сашо Илиев, след което посетиха техническия отдел и Информационния център.

За посетителите на Информационния център администрацията бе подготвила свитъци с информация за Деня на българската община.

А за служителите в Общинската администрация е предвиден тържествен обяд, но само за тези, които се включиха в тазгодишната инициатива "Да изчистим България заедно".