В момента борчовете на МБАЛ - Мездра към доставчици възлизат на около 377 хил. лв., става ясно от докладната, внесена от управителя на дружеството д-р Илиана Михайлова. Само за доставка на лекарствени средства и медицински консумативи болницата дължи към 180 хил. лв.

Оздравителният план на МБАЛ - Мездра беше върнат за преработка и ще бъде разгледан на януарската сесия. Съветниците разрешиха на лечебното заведение да потърси в срок от 6-месеца възможности за оценка и продажба не спряната от експлоатация инсталация за изгаряне на опасни болнични отпадъци, да продаде на търг две леки коли, товарен и специализиран автомобил, които са излезли от употреба и да подпише споразумение за разсрочване на задълженията си към доставчика на лекарствени продукти "Фьоникс Фарма" ЕООД, на която дължи около 35 хил. лв.

След като областният управител върна за ново обсъждане като незаконосъобразни две решения на Общинският съвет, касаещи заявление от фирма "Роял" ООД, които бяха взети на миналата сесия, местният парламент ги отмени и разреши да се изработи проект за изменение на ПУП - План за регулация и застрояване на гр. Мездра, с териториален обхват три квартала по плана на гр. Мездра - кв. 64, 65 и 66, с цел регламентиране обхвата на площад "България". "За” това решение гласуваха 11 съветници, 8 се въздържаха, а един беше "против".

С друго свое решение Общинският съвет удължи с 6-месеца договора на управителя на "Мездра-Автотранспорт 2003" Божидар Вълчев. Приети бяха информация за готовността на Община Мездра за есенно-зимния сезон и плановете за дейността на читалищата в общината през следващата година.

Одобрено бе Община Мездра да участва като партньор в два социални проекта по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси” и бяха определени минималните годишни количества рециклируеми отпадъци в системата за разделно събиране на битови отпадъци.

Общинският съвет реши да бъде отпусната финансова помощ от 2 хил. лв. за лечението на 3-годишната Сияна от Мездра.