Новите паркоместа ще се намират в централната част на Монтана и в жилищните квартали „Плиска“ и „Младост 2“.
По паркингите ще бъде положен изцяло нов асфалт. С изграждането им ще се увеличат възможностите за паркиране в града. Броят на автомобилите в Монтана от година на година расте, обяви кметът.

Възможността за изпълнението на тази част от строителната програма за годината се дължи на местни приходи и скорошното приемане на бюджета на общината. Само за март са събрани 2,3 милиона лева от данъци и такси, уточни Живков и благодари на всички граждани и фирми, внесли задълженията си през първите три месеца на годината. Той припомни, че до края на месеца важи 5-процентната отстъпка за тези, които предстои да го направят.

Стартира косенето на зелени площи, миенето на улици, кастренето на дървета и пускането на четирите фонтана в Монтана, съобщи кметът Златко Живков на редовния си петъчен брифинг. Работи се на 25 обекта текущ ремонт на улици в града и 8 от селата.

За пръв път на 1 април ще спре отоплението за обществените сгради, които са на общинска издръжка като заповедта изключва детските ясли, градини и училища. Там ръководствата, като второстепенни разпоредители на бюджета, ще могат да включват отопление в дните с по-ниски температури, каза Живков.