© Община Видин

Ръководството на Общината и служители в общинската администрация също подкрепиха добрата кауза. Тази сутрин заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова отиде на плажа до средновековната крепост, където се играят волейболните срещи и предаде паричното дарение на съорганизатора на събитието Емилиян Недялков. Тя поздрави от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и от свое име инициаторите на турнира и изрази надежда, че примерът на участниците в спортната проява ще вдъхнови и други видински граждани за добри дела. Заместник-кметът увери, че и занапред Общината ще продължи да подкрепя подобни благородни каузи.

В тазгодишното издание на Благотворителния турнир по плажен волейбол за участие са се записали дванадесет отбора при мъжете и три – при жените, като извън класирането срещи ще изиграят и два отбора с деца под 14 години.

Малката Велизара е очарователно 9-годишно момиченце, което от раждането си се бори с тежката диагноза хидроцефалия. След редица интервенции състоянието й се подобрява, но за да продължи това са необходими скъпоструващи рехабилитации в чужбина. Освен това на Зара ѝ предстои най-малко още една операция през тази година за отстраняване на имплантите, които са поставени, за да изправят крачетата на детето. Осигуряването на необходимите средства не е по силите на семейството на Зара. Затова те се обръщат с призив за помощ към всички хора с добри сърца.

Желаещите да помогнат с дарение могат да направят това на следните банкови сметки: BG32UBBS80021074421540 – в лева; BG88UBBS80021452136010 – в евро, титуляр: Велизара Василева Богоева, както и чрез Paypal – ystefanovav@gmail.com.