По-сериозни дискусии се очаква да предизвика и отчетът за дейността на МБАЛ - Мездра за 2016 г., след като на миналата сесия не беше приет годишният финансов отчет на лечебното заведение за миналата година.

Съветниците ще обсъдят също общинска програма за оптимизация на училищната мрежа за учебната 2017/2018 г. и предложение за определяне на защитено училище. В програмата за оптимизация на училищната мрежа е включено предложение до министъра на образованието за закриване на Основно училище "Хаджи Димитър" - Елисейна и даване съгласие на Община Мездра да кандидатства по Националната програма "Оптимизация на училищната мрежа", с цел недопускане отпадането на ученици от закритото школо.

За защитено училище се предлага да бъде определено от просветното министерство Средно училище "Св. Климент Охридски" - Зверино, което е със статут на средищно училище и в което се обучават 196 ученици, в т. ч. 90 деца от 9 села от района на Искърското дефиле.

Останалите по-важни точки в дневния ред на сесията са определяне броя на таксиметровите автомобили, работещи на територията на общината, утвърждаване на ред и условия за разпределение на общия брой автомобили между превозвачите и определяне на минимална и максимална цена за таксиметров превоз на пътници, както и инвестиционно предложение от "Роял” ООД за изграждане на лятно кино в Мездра.

Майското заседание на Общинския съвет е от 16:00 часа и ще бъде предавано на живо по Телевизия "Враца".