© ОбС Ловеч

Ако предложенията бяха приети, в общинския бюджет няма да влязат около 3100 лева, стана ясно при обсъждането.

Общинската администрация имаше доброто намерение да помогне на фирмите и затова включи в дневния ред всички искания, но общинските съветници така са решили, коментира кметът Корнелия Маринова след сесията на 27 август.

Кметът на Община Ловеч назначи комисия, която да разгледа подадените заявления в Община Ловеч от наемателите и ползвателите на общински нежилищни имоти на територията на община Ловеч, за намаляване или освобождаване от заплащане на дължимите месечни вноски за наем за срока от 14 май до 14 юни 2020 г. – един месец след отмяна на извънредното положение. Въз основа на подадените заявления, комисията да извърши преценка и изготви мотивирано становище за наличието на основание за намаляване или освобождаване на наемателите на общински нежилищни имоти на територията на община Ловеч от заплащане на дължимите месечни вноски за наем, съобразно представените документи, удостоверяващи ограничаване или преустановяване на дейността им в имотите, вследствие на наложените ограничителни мерки.

За дейността си комисията изготви протокол, одобрен от кмета на Общината, в който са отразени становищата и предложенията за освобождаване или намаляване на месечните вноски за наем.