В проекта за дневен рeд са включени още решение за кандидатстване на Община Мездра с проектно предложение по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, за подобряване на енергийна ефективност по процедура „Енергийна ефективност в сгради“, която се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство .

По време на заседанието ще бъде определен и представител на Община Мездра като съдружник в „Екопроект“ ООД - Враца за участие в комисията, която ще проведе процедура за провеждане на публичен подбор за избор на Управител на дружеството.

На сесията ще бъдат обсъждани и промените в Правилника за реда, начина и условията за отпускане на еднократна помощ на лица и семейства от община Мездра по Решение на Общински съвет.

На сесията местните депутати ще приемат решение за промяна характера на общинска собственост от публична в частна в село Люти дол, разпореждане с имоти – частна общинска собственост в селата Зверино, Ребърково и Моравица. Ще бъдат разгледани предложенията за провеждане на търг с явно наддаване за продажба на поземлен имот в селата Моравица и Брусен и предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд и разрешаване изработването на подробен устройствен план в селата Зверино, Дърманци и Горна Кремена.

Ще бъде разгледано и предложение от родителите на децата и младежите, спортуващи в СК „Атлет“ и ХК „Локомотив“, относно условията за провеждане на тренировките.

Заседанието на Общинския съвет ще бъде излъчено пряко от 16:00 часа по ТВ „Враца“.