На предстоящото заседанието ще бъде преразгледано Решение 605/ 13.11. т. г. на Общинския съвет относно кандидатстването на Община Мездра с проектно предложение по ОП "Региони в растеж" за саниране на сградата на Дома на железничаря, което беше върнато за ново обсъждане от областния управител и от Районната прокуратура като незаконосъобразно.

Съветниците ще осъдят също приемането на нова Наредба за разполагане на преместваеми обекти за търговска, увеселителна, рекламно-информационна и друга обслужваща дейност на територията на общината, както и отчет на общинската транспортна фирма "Транс-Авто 2015" ЕООД за периода 1 януари - 30 септември т. г.

Ще бъде разисквано още откриване на процедура и определяне състав на комисията за провеждане на конкурс за управител на "МБАЛ Мездра" ЕООД, тъй като през месец февруари догодина изтича срокът на договора за управление на болницата на сегашния й управител д-р Илиана Михайлова.

Останалите по-важни точки в дневния ред са приемане на Програма за подпомагане на малкия и средния бизнес и на плановете за дейността на читалищата през следващата година. Кметът Генади Събков ще отговаря и на шест актуални питания - четири, отправени от общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ и две от съветника от коалиция „Народен съюз” Георги Валентинов.

Ноемврийската сесия на Общински съвет - Мездра е в четвъртък от 16:00 часа и ще бъде предавана директно по Телевизия "Враца".