Съветниците ще приемат отчета за работата на Общински съвет Мездра и постоянни комисии за първото шестмесечие на 2018г, както и отчет за изпълнение на актовете на ОбС – Мездра за периода м. април – м. юни 2018г.

Общинските съветници ще гласуват още шестмесечния отчет за изпълнение на Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Мездра, както и отчета за дейността на „ЕКОПРОЕКТ” ООД за второто тримесечие на 2018г.

Местният парламент ще гласува промяната на вида на социалната услуга „Преходно жилище”, предоставяна в „Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания”/КСУДЛУ/ в „Защитено жилище за лица с умствена изостаналост” към КСУДЛУ, считано от 1август тази година.

На сесията ще бъде взето решение за модернизацията на участък от път I-1 (E 79) „Мездра – Ботевград, както и разрешение за изработване на проект за подробен устройствен план (план за регулация и застрояване за имоти извън границите на урбанизираните територии ) (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ) за промяна предназначението на част от поземлен имот в землището на с. Люти брод и обединяването й с п. и., местност „Черепиш“ в нов урегулиран поземлен имот за обществено обслужване.

В дневния ред на юлската сесия са включени за разглеждане две молби за финансова помощ от бившия кмет нас. Люти дол Никола Христов Джорошки, чиято къща изгоря наскоро, и на Христо Иванов Найденов.

Последната точка включва приемането на предложение на Инициативен комитет за присъждане на звание „Почетен гражданин на Мездра“ на видния български историк, роденият в село Върбешница проф. Петър Христов Петров.

Юлската сесия на Общински съвет - Мездра е от 16:00 часа в четвъртък, 26 юли, и ще бъде предавана директно по Телевизия "Враца".