На настоящата сесия e предвидено утвърждаването на актуализираната транспортна схема на общината и приемането на Проект за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Мездра.

Ще бъде обсъдено и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, както и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Мездра.

В дневния ред е включено още разглеждане на финансовия отчет на три общински дружества – на „МБАЛ- Мездра“ за първото тримесечие на 2022 г. и годишните отчети на „ТРАНС - АВТО - 2015“ и „Мездра - Автотранспорт - 2003“ за миналата година.

Общинарите ще разгледат и две жалби. Едната е внесена от жители на село Горна Кремена за спешен ремонт на улица „Баба Тонка“. Другата е подадена от гражданин, живеещ на ул. „А. Стамболийски“ в града, свързана с проблем в отводнителната канализация пред дома му и пропаднало ниво на централната шахта.

Заседанието ще бъде излъчвано директно от 16:00 часа по Тв-Враца и пряко на Фейсбук страницата на Студио Media+.