Ремонтираната спортна зала разполага с около 200 седящи места, две тренировъчни игрища – едно за жените и едно за мъжете, и едно за официалните мачове. Залата е оборудвана с бани, тоалетни, съблекални и треньорски стаи. Климатичната инсталация и озвучаването са на високо ниво, има и две електронни табла. Сградата е санирана, има изолация и нов покрив.

Министър-председателят Бойко Борисов дойде, за да инспектира новата зала. Премиерът беше посрещнат от десетки врачани с бурни аплодисменти. Всички спортни клубове във Враца изразиха своята благодарност към премиера за помощта, която държавата дава за развитието на спорта.

Кметът на Враца – Калин Каменов заяви, че благодарение на това спортно съоръжение, градът под Околчица скоро може да има и професионален женски отбор по волейбол, който да участва в женската волейболна лига. Той определи залата като „едно малко спортно бижу”.

Селекционерът на девическия „А” отбор по водна топка - Венета Начева, се обърна към премиера за помощ относно басейна в града. Тя подчерта, че е построен през 1968 година, трудно се поддържа и изисква много средства. Това налага построяването на нов басейн, за който вече има готов проект, включващ нови технологии.
За MediaNews Начева заяви, че Враца е център за захранване на националния отбор в девическите формации, и сподели, че напоследък интересът от страна на децата към водната топка и плуването е голям.

Развитието на спорта във Враца продължава. В момента се изграждат две футболни игрища, едното от които ще бъде покрито. Очакванията са за 100-годишната на футболния клуб, която е догодина, да бъдат завършени последният сектор и атлетическата писта.

На официалното откриване присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова, народният представител – Красен Кръстев, областният управител на Враца – Малина Николова, председателят на общинския съвет в Мездра – Яна Нинова, кметът на село Зверино Стоян Петров и общинските съветници от Мездра Венета Петрова и Тихомир Илчев.