Гостите решиха изхода от двубоя още през първото полувреме, когато поведоха за норматив с 0:4. Хеттрик в рамите има-няма 20-ина минути реализира голмайсторът на отбора и на групата Пламен Кожухаров, които се разписа в 7-ата, 18-ата и 26-ата мин. Две попадения добави неговият по-голям брат - Християн Кожухаров, който бе точен в 35-ата и в 82-ата мин., а в самия край на мача, в 87-ата. мин., в стремежа си да пресече едно центриране отляво защитникът на "червено-черните" Камен Каменов си отбеляза автогол.

Едноличният лидер Спартак (Плевен) срази като домакин ОФК Павликени с 5:0 и предсрочно си осигури завръщането в професионалния футбол. Третият в таблицата Севлиево отстъпи като гост с 2:0 пред борещия се за оставане в групата Янтра (Полски Тръмбеш).

Резултатите в останалите срещи от кръга: Бдин 1923 (Видин) - Академик (Свищов) 1:3, Първа атомна (Козлодуй) - Партизан (Червен бряг) 2:1, Локомотив 1927 (Дряново) - Ботев (Луковит) 3:0, Ком (Берковица) - Левски 2007 (Левски) 5:1 и Вихър (Славяново) - Трявна 4:0.

Начело в класирането, два кръга преди края на първенството, е Спартак (Плевен) със 73 точки. На второ място е Янтра (Габрово) с 66 т., а на трето - Севлиево с 59 т.

След този незапомнен от години резил ОФК Локомотив (Мездра) се смъкна две места по-надолу в таблицата и вече е на 12-а позиция от 16 отбора с актив от 34 точки, 22 от които спечелени през есента.

В следващия, предпоследен кръг от шампионата Локо (Мездра) приема у дома десетия в таблицата - Първа атомна (Козлодуй). Заради евроизборите всички срещи от този кръг са изтеглени с два дни и ще се играят в петък, 24 май, от 18:00 часа.