Церемонията по награждаването на победителите се състоя вчера в залата на парк "Дъбника“ във Враца. С много музика и свежо настроение граждани, представители на бизнеса и местната администрация, както и приятели на Областен информационен център - Враца отбелязаха събитието. Управителят на центъра Цветана Иванова обяви класирането и връчи наградите и сертификатите на участниците.

На трето място бе класирана историята на фирма "Людал Фрикшън" - Зверино с проект "Ново работно място в "Людал Фрикшън" ЕООД", финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, която осигурява работа на около 30 семейства.

Второто място грабна историята на „Ралчев-Син“ ЕООД - Бяла Слатина, с проект "Сервизна база за автотенекеджийски и автобояджийски услуги“.

Първо място спечели историята на Людмила Йорданова, участник по проекти за социални асистенти. И тримата призьори получиха подаръци и сертификати от Областен информационен център - Враца.

Празникът продължи с конкурс за детска рисунка на тема "Моят град в Европа“. Над 30 малчугани се включиха в творческото предизвикателство и пресъздадоха своето виждане в красиви рисунки. Всички участници в конкурса получиха награди, а най-добрите рисунки ще бъдат изложени днес на щанда на ОИЦ - Враца пред сградата на Община Врац , където през целия ден ще се проведат събития по повод Деня на Европа.

Областният информационен център раздаде атрактивни награди и на всички присъстващи на събитието, попълнили анкетни карти с въпроси, свързани с Обединена Европа.