Желаещите да посетят щанда, ще получат брошури изготвени отОИЦ – Враца с актуалните процедури и предстоящите възможности до края на 2021 г. и предстоящите политики и приоритети на „Програма за развитие на регионите“; информация за ОП „Морско дело и рибарство“ с процедура „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и лодкостоянки“.
Сектор „Инвестиции насочени към изграждане и/или модернизация на лодкостоянки“; по „Програма за развитие на селските райони“ подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“.
Подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“, 7.3. „Широколентова инфраструктура, включително нейното създаване, подобрение и разширяване, пасивна широколентова инфраструктура и мерки за достъп до решения чрез широколентова инфраструктура и електронно правителство“.

От финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. чрез програмата "възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ държавни и общински сгради ще могат да се превърнат в такива с близко до нулево потребление на енергия с безвъзмездно финансиране.

На щанда може да получите и информация за мерки свързани с преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и друга информация свързана с Кохезионната политика.

ОИЦ – Враца е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд