С невероятен трилър между миналогодишния шампион Околчица (Моравица) и новака в групата Скала 2015 (Оселна) стартира новото първенство в А областна група във Врачанско. Тимът от Моравица успя да обърне оселчани в продължението за крайното6:5. Двубоят ще се помни дълго след като и двата отбора направиха рядко срещани обрати в резултата. До края на първата част нищо не предвещаваше какво има да се случи на стадиона в Зверино. Моравчани поведоха с 4:1 след 2 попадения на Иван Иванов и по едно на Цветан Николов-Бербатов и Боян Цеков-Доктора. За оселчани точен бе Николай Гришев.

От 47-та до 83-та мин. формацията на Росен Николов осъществи рядко срещан обрат за 5:4. Капитанът Димитър Георгиев, Иван Митов на два пъти и отново Гришев бяха героите за очертаващото се футболно чудо. При този резултат Коно Жилковски пусна на терена невъзстановеният Георги Янев. Нападателят се отплати за доверието с гол в 91-та мин. за 5:5 и асистенция за победното попадение на Петър Иванов в 93-та мин. за крайното 6:5.

Другият представител на община Мездра Скала (Зверино) нанесе едно от най-тежките поражения на Ботев (Криводол), след като го разгроми със 7:2 като гост. Ангел Петров вкара първия гол за зверинчани. Седмицата оформиха Денис Георгиев с хеттрик, Радослав Зарев с две попадения и Мартин Валентинов. Боян Данов и Емануил Димитров-Чарли отчетоха домакините.

В другите срещи от събота: Дунав 2016 (Селановци) разгроми с 5:0 Миньор 2005 (Згориград), Искър 1923 (Роман) се наложи трудно с 4:3 над Ботев (Рогозен), а Балкански (Михайлово) спечели с 2:1 срещу Строител (Кунино).

Днес е последния мач от 1-вия кръг Монолит (Манастирище) – Огоста (Хайредин).