Румен Лилов, началник отдел „Устройство на територията“ в Община Видин посочи какви са корекциите по разходните параграфи. Ще бъде направен основен ремонт на покриви на общински жилища в ж.к. „Гео Милев“ и ж.к. „Строител“ на стойност 185 810 лв., на мястото на отпаднал обект „Основен ремонт на 3 халета за нуждите на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“, предвиден в първоначалния вариант на списъка за капиталови разходи. Базата на предприятието ще бъде преместена на друг общински терен.

Относно обект „Придобиване на автомобил „Вишка с изолиран кош“ за нуждите на звено „Поддържане и ремонт на улично осветление и електрически съоръжения общинска собственост“ стойността се завишава от 3 600 лв. с 32 400 лв. Повече ще са средствата, предназначени за две детски площадки и спортни съоръжения - в парк „Владикина бахча“ и Крайдунавския парк.

Други корекции са свързани с ремонти на сгради на кметства, детски градини, дейности по благоустрояване на територията на цялата община и др. и не се отразяват на общата стойност на капиталовите разходи.