След оспорвано състезание, в което цяла учебна година стотиците деца, записани в участващите класове, полагаха неимоверни усилия да имат висок успех, малко неизвинени отсъствия и наказания, постижения в спорта, науката, изкуствата, както и постижения в различни конкурси и фестивали, резултатите са налице. Учебната година отдавна завърши, а победителите вече са известни.

Въз основа на постигнатите от класовете резултати комисия, определена със Заповед на Кмета на Община Берковица, класира тримата победители:

На първо място – 7.б клас – III ОУ „Ив. Вазов“, Берковица– спечели Еднодневна екскурзия по маршрут в България, избран от победителите и техния класен ръководител г-жа Ани Иванова;

На второ място – 6.а клас – Второ ОУ „Христо Смирненски“, Берковица с класен ръководител г-жа Валя Крумова– спечели посещение на местни културно-исторически забележителности и организиран пикник сред природата с много игри и забавления;

На трето място – 7.а клас – III ОУ „Ив. Вазов“, Берковица с класен ръководител г-жа Пенка Петрова– спечели голяма цветна кутия с изненади.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица присъди и две поощрителни награди за 9.б клас на Лесотехническа професионална гимназия с класен ръководител Горан Атанасов и 1.а клас на Първо ОУ „Никола Й. Вапцаров“ с класен ръководител г-жа Вергиния Ангелова.

На 4 септември 2018 г. в 17:30 часа във фоайето на НЧ „Иван Вазов-1872“ ще се състои церемонията по награждаването на децата и класните им ръководители. Събитието е част от програмата за празника на град Берковица.

Община Берковица и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви изказват своята благодарност и възхита към всички класове, участвали в конкурса. Вярваме, че спомогнахме да се сплотят ученическите колективи, че мотивирахме децата да учат повече и да отсъстват по-малко, че ги научихме на повече екипност, толерантност и по-голяма лична отговорност.

Същият конкурс ще бъде обявен и в началото на новата 2018/ 2019 учебна година.

Източник: berkovitsa.bg