Освен на специално монтираните в града табла, агитматериали могат да поставят на витрините на бившия Снек-бар и на фасадата над кино „Роял”, както и на витрините на магазините на Потребителна кооперация „Труд” в селата от общината. Условието е да има по един плакат на всеки кандидат.

Забранява се разлепването на предизборни материали по дървета, стълбове, сградите на училища, детски градини и Общинската администрация, автобусните спирки и в превозните средства на обществения транспорт, както и на местата, където ще бъдат изборните секции. За поставянето на агитационни материали на частни сгради, огради и витрини е необходимо разрешение на собственика или управителя на имота.

Право на агитация имат всички политически партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати в ЦИК, като поставянето на материали трябва да приключи до 24:00 часа на 4 ноември 2016 г.

Кметовете и кметските наместници на селата също трябва със заповеди да определят местата за поставяне на агитационни материали.

В срок до седем дни след края на изборния ден или евентуалния балотаж партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях материали.