Подсъдимият К. А. се познавал с М. М., с когото поддържал приятелски отношения и често гостувал в дома на семейството му. В него той живеел на съпружески начала с Х. Ц. и трите им деца, като заедно те обитавали лятна кухня в двора на имота.

Около 1 часа през нощта на 3 юни 2012 г., подсъдимият В., в нетрезво състояние, решил да посети приятеля си М. М. Той наближил къщата му и почукал. Жената на стопанина се събудила и излязла навън да провери какво става.

В този момент К. А. я сграбчил и задърпал към изхода на двора. Жената се опитвала да се съпротивлява, но не успяла. Нападателят й нанесъл удар, в резултат на който тя паднала, след което я завлякъл на по-далечно разстояние от къщата. През цялото време заплашвал Х. Ц. да не вика. Чрез употреба на сила К. А. осъществил полов акт с нея. На тръгване отново отправил заплахи към нея да не казва на никой за случилото се, защото "ще я бие и ще отрича".

Пострадалата се върнала в къщата и споделила на мъжа си за изнасилването. След което двамата подали сигнал в РУ на МВР - Роман.

Подсъдимият, след като разбрал, че по случая работи полицията, се укрил. Впоследствие бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпно деяние.