На 15 октомври 2017 г. в МБАЛ „Св. Петка“ – Видин, подсъдимият В. Е. Е - 62 годишен, като ръководител на операционен екип нарушил медицински стандарт „Акушерство и гинекология“ при извършване на трето по ред цезарово сечение на родилката Д. П. Й. при неяснота на оперативния риск и настъпили усложнения и не предприел навреме решение за повторна операция , от което последвал кръвозагуба и хеморагичен шок.

Лекарят нарушил и Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред на отделението по АГ при МБАЛ „Св. Петка“ – Видин от раздела „Организация на диагностичната и лечебна дейност и на грижата за пациентите“ и не осигурил постоянно следоперативно наблюдение на болната, а реанимацията не била адекватна и своевременна. Заради нарушените медицински стандарти, довели до смъртта на жената, като след деянието направил всичко, зависещо от него за спасяването на родилката, съдът осъди д-р В. Е. Е. на една година „Лишаване от свобода“ като отложи изтърпяването на наказанието за срок от три години от влизането на присъдата в сила. В. Е. Е. ще трябва да заплати и 2 272, 86 лева - разноски по водене на делото, по сметка на ОД на МВР – Видин.

Делото бе гледано в условията на съкратено съдебно следствие като пред съда В. Е. Е. призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза.