Нейната защита сключила споразумение с държавното обвинение и дамата се признала за виновна. Районният съд в Монтана й определил наказание от четири месеца „лишаване от свобода”, като отложил изпълнението за изпитателен срок от три години. Наказателният състав на съда е постановил още, че разноските по делото от 147.32 лева, вносими по сметка на ОД МВР - Монтана, следва да бъдат заплатени от обвиняемата К. П. И. Определението от преди дни на Районният съд в Монтана е окончателно и не подлежи на обжалване.

При дела с такъв казус, често подсъдимите твърдят, че го ползват за лични, здравословни цели. Според българското законодателство обаче, канабисът е определен като наркотично вещество с висока степен на риск за общественото здраве. Официално е известен и като марихуана, трева, джойнт и като коноп, защото се извлича от конопени растения.

Марихуаната /канабисът/ е забранена в хуманната и ветеринарната медицина и у нас няма как да бъдем лекувани с такъв вид “медикамент”. Наказателният кодекс определя като престъпление придобиването и държането на наркотични вещества, като предвижда по-тежко наказание за държане на високорискови наркотични вещества какъвто е канабисът.