Непосредствено преди отклонението за Мездра, на прав хоризонтален участък, Войнов решил да се възползва от края на мантинелата и да направи обратен завой. Изнасяйки автомобила плътно вдясно, поради дължината му, той предприел неправилна маневра, като с дъговидно движение преминал през лентата за движение в посока София, насочвайки се към насрещното платно.

След него попътно се движел лек автомобил "Хюндай“, в който пътували три жени. В момента, в който шофьорът на цистерната извършвал обратен завой, двете превозни средства се намирали на 45 метра отстояние. Жената, която шофирала автомибила, реагирала чрез аварийно спиране, но поради липсата на достатъчно време и разстояние и отклонявайки колата вляво, последвал удар между двете МПС.

Непосредствено след възникване на пътно-транспортното произшествие на място спрели пътуващи в тази посока служители на РПУ - Мездра, които сигнализирали съответните служби за случилото се. Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта на една от пътничките в хюндая, а другите две пострадали жени били транспортирани във врачанската болница. Въпреки оказаната медицинска помощ и проведеното лечение, едната от тях починала няколко седмици след инцидента.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.