Подсъдимият признал вина и сключил чрез адвоката си споразумение с прокуратурата. Състав на Районния съд във Враца му наложил наказание от шест месеца "лишаване от свобода', изтърпяването на което е отложено за срок от три години. Съдът постановил с решение и още едно наказание за джигита, натискал педалите на „Рено”-то си след почерпка.Той е лишен от правото да шофира в продължение на осем месеца.Определението на съда е окончателно и е влязло в сила преди дни.

Мнозина шофьори като Ц. Т. Н. се изкушават с някое и друго питие преди да седнат зад волана. Те се опитват да пресметнат, ако ги спре КАТ, колко промила ще отчете дрегерът - например, за една голяма водка или две бири. Водачите, както заявил пред съда и врачанинът, често разсъждават на маса, че "едно малко' нищо не е, а за бирата да не говорим. Това обаче съвсем не е така. Броенето на единици и опитите да се прецени нивото на алкохол в кръвта не са надеждни. Редица проучвания, направени през годините, показват, че времето, за което се резорбира алкохолът в кръвта, е строго индивидуално.

Влияние оказват множество фактори, включително полът, теглото, има ли остатъчна храна в стомаха на човека, физическото и психологическото му състояние, лични навици на консумация на алкохол и др. Алкохолът се неутрализира от организма със скорост от близо една единица на час. Ако човекът е пил много предната вечер, нивото на алкохол в кръвта му на следващата сутрин може все още да е над законовата граница.