Участъците до селата Гомотарци, Гайтанци, Въртоп, където има снегонавявания, трябва да бъдат разширени. В Покрайна, Дунавци, Търняне, Синаговци, Гайтанци, Слана бара, Генерал Мариново и Пешаково продължава почистването.

За село Войница, където снежната покривка достигна над 30 см, има уверение от снегопочистващата фирма, че до 22.00 часа положението ще бъде овладяно. Проблемен участък е разклонът за село Майор Узуново на републиканския път от село Иново към срло Гъмзово и разширяването му продължава.

Фирмата, която се грижи за снегопочистването в селата Слана бара, Генерал Мариново и Пешаково е ангажирала допълнителна техника от 3 снегорина. За град Видин също са се включили в работата допълнително 3трифадроми. Продължава почистването на улици, квартали и пешеходни зони.

Огнян Ценков обобщи, че най-сериозният проблем остава подаването на електрозахранване за помпената станция за питейна вода в село Сланотрън, както и на канална помпена станция в землището на с. Антимово. Той обяви, че насрочва следващото заседание на щаба за 17:00 часа и очакванията му дотогава са голяма част от съществуващите проблеми заради зимната обстановка да бъдат отстранени. Бедственото положение остава в сила.