Адвокатски съвет Враца
Адвокатски съвет Враца

"УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
.......
Българската адвокатура не може да стои безучастна, когато се поругават по безпрецедентен начин държавните институции и правата и достойнството на българските граждани. Поради това ние апелираме за незабавни оставки на г-н Иван Гешев и на г-н Даниел Кирилов от заеманите от тях постове! В противен случай, заявяваме готовност за ефективни протестни действия в рамките на позволените от закона такива, до подаването на оставки от посочените две лица.

Апелираме към всички колегии и колеги в страната, които се чувстват обществено ангажирани и отговорни, да изразят своята позиция по поставените въпроси и да се включат в борбата за спасение на достойнството на българската нация, както са правили предшествениците ни много пъти преди нас! Да живее България!"
10.07.2020г.
гр. Пловдив АДВОКАТСКИ СЪВЕТ- ПЛОВДИВ"

Адвокат Иванова допълни в социалната мрежа: "Адвокатските колегии в България не заявяват политически искания, а професионални, на базата на опита си и мястото си обществото. Ние сме самоуправляваща се, надпартийна, професионална юридическа общност, която не разходва за дейността си средства от Държавния бюджет, чиято основна цел е защита на законността, правото и правата и свободите на гражданите. Когато съществува заплаха за нарушение на законността по Конституция сме призвани да браним гражданите".