„Уведомяваме ви, че всички държавни институции са възобновили работния процес, и съобразно епидемичната обстановка в страната, спазвайки всички изисквания и препоръки за безопасност, съдействайте и оказвайте компетентна помощ на представителите на футболните клубове за изготвяне образците 4, 5 и 6, с приложенията към тях. Футболните клубове, които не отговарят на изискванията на Закона за физическото възпитание и спорта и не са вписани в публичния регистър на ММС, няма да имат право да участват в спортно-състезателната 2020/2021 г.

Задължаваме Аматьорската футболна лига (АФЛ) и председателите на ЗС и Обл.С на БФС да уведомят всички невписани до този момент футболни клубове, участващите в администрираните от БФС първенства“, се казва в писмото от временния шеф на централата.

Малко преди въвеждането на извънредното положение, пререгистрираните клубове бяха само 280, с 224 по-малко от тези гласували на последния конгрес на БФС. Освен правото си за участие в състезания, нерегистрираните клубове ще загубят и правото си на глас в Общи събрания.