Управителят на ОИЦ - Видин Мариела Савкова и експертът Цветомир Ценков акцентираха на изключително високия интерес в региона към темата за предприемачеството и самонаемането и изразиха надежда, че местният бизнес и бъдещите предприемачи в Чупрене също ще се възползват от възможностите, които им ще предоставят догодина европейските структурни и инвестиционни фондове.

Участниците в срещата бяха запознати подробно с индикативните графици за прием на оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони. Кметът Ваньо Костин посочи, че Община Чупрене ще насърчава проектната активност на бизнеса при одобрение на стратегията на местната инициативна група, както и че ще депозира проекти за брегоукрепване, закупуване на почистваща техника и за читалището при обявяване на нови покани по трансграничните програми със Сърбия и Румъния.

Ваньо Костин каза, че Общината е привлякла от одобрените си проекти над 20 млн. лв. инвестиции, които се предвижда да бъдат повече през следващия програмен период.