"Половината клубове са в тежко финансово състояние, футболистите не са тренирали от два месеца и при подновяване на шампионата ще има много контузии. Затова смятам, че е най-правилно да приключим сега. Вече не веднъж съм казвал, че трябва да мислим как да започнем новия сезон отколкото да търсим начини за завършване на стария“, заяви кметът на Монтана Златко Живков.

От "Кариана" пък застават зад втория вариант. „Нека се изиграят всички мачове в оставащите 12 кръга. Така класирането ще е най-справедливо. Смятам че ще има поне 20 дни за подготовка и футболистите ще могат да се подготвят“, заяви собственикът на клуба от монтанското село Ерден Милан Йосифов.

БФС даде срок до 10 май на 16-те клуба от Втора професионална лига да преценят кой вариант избират за завършване на първенството. На следващата си среща Експертната група на БФС, в която влизат представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти, ще обяви предпочетената с мнозинство алтернатива. Предвижда се новият сезон във Втора лига да стартира на 23 юли 2020 г.