Отчетен доклад за дейността на организацията изнесе нейният председател Камелия Петкова. От него стана ясно, че през миналата година членовете на дружеството, което наскоро навърши четвърт век, са участвали в редица инициативи. Сред тях са кампанията "Да изчистим България за един ден", Фестивалът на изкуствата "Free fest: Магията на Мездра” и Третото Държавно първенство по масов спорт "Гимнастрада 2016", където са завоювали призови места в зоналния и финалния етап на надпреварата в категорията "Гимнастика с танц".

"Ние, ръководството, сме си поставили за цел, след като нямаме пряката възможност да подобрим материалното състояние на нашите членове, то поне да разнообразим живота им, да ги приобщим, да се чувстват заедно и да усещат другарите си по съдба като членове на едно голямо семейство”, заяви Камелия Петкова.

Членовете на Дружество "Надежда" благодариха на кмета на Мездра Генади Събков и на директора на Общинския център за социални услуги и дейности Наталия Христова за оказаната от тях подкрепа - финансова и морална, както и за "техните големи и даряващи сърца”.

Галя Василева, Община Мездра