Видинският владика Даниил отслужи водосвет за здраве и успех на ръководния екип, преподавателите и студентите във филиала на университета.

В приветствието си Огнян Ценков отбеляза: „Висшето учебно заведение в нашия град е една осъществена мечта, която видинчани очакваха от дълго време. Мечта, която с много труд, постоянство и желание се превърна в реалност. Скъпи студенти, аз съм спокоен за качеството на вашето обучение, защото вашите преподаватели са сред най-добрите и са доказали своя професионализъм и отлична научна подготовка“. Той отправи своите искрени благодарности и към академичния състав на университета за усилията и последователността, които полага, за да превърне филиала в авторитетно учебно заведение.

Поздравления по повод началото на новата академична 2019/2020 учебна година поднесоха също Христо Белоев, Веселка Асенова и Албена Георгиева.

Тази година общият брой на студентите във видинския филиал е близо 600. Това е и една по-специална академична учебна година за Община Видин, защото ще се дипломират първите бакалаври и магистри, завършили курса си на обучение.

На финала на тържеството прозвуча химнът на Русенския университет „Ангел Кънчев“.