На събитието присъства и кметът Калин Каменов, който поздрави присъстващите за това, че съхраняват паметта на видния врачанин.

"Благодаря на всички, които допринасят да опазим спомена за живота и делото на нашия съгражданин. Именно малките неща са тези, които правят един град - добро място за живеене. Днес, ние трябва да сме перфекционисти в работата си, какъвто е бил и Мито Орозов. Самият факт, че 160 години след рождението му, паметта му е жива, показва, че той е оставил следа след себе си се превърна в емблема за нашия град", каза още кметът Каменов.

Един от наследниците на Мито Орозов - Ива Орозова, благодари за подкрепата при реализирането на редица инициативи за видния индустриалец и подари на Регионалния исторически музей родословното дърво на видния врачански род в периода 1775-2019 г.


Програмата продължи с изпълнения на групата по акордеон към читалище „Развитие“ и талантливата Данислава Пеевска.

Реновирането на сградата и подготвената изложба са реализирани в рамките на проект към „Дарителска програма за опазване на природното и културното наследство на България“ към Moto Pfoheза 2018 година. Проектът е разработен от отдел „Етнография“ към историческия музей в града. На събитието присъстваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, директорът на РИМ – Враца – Георги Ганецовски, наследници на индустриалеца Мито Орозов, ученици, общественици и граждани.