Основният ремонт бе извършен от служители на Общинско предприятие „Чистота“ и от доброволци и дарители, а останалата част от средствата са от резерва на общинските детски градини, от бюджета на ДГ „Слънчице“ и от Община Мездра.

Старите дървени прозорци на занималнята, спалното помещение и кухнята са подменени с PVC дограма, монтирана е и алуминиева входна врата. Сменени са осветителните тела, а вътрешните стени са шпакловани и боядисани. Таванът е изцяло сменен, отоплителната инсталация е подменена с парен котел на пелети, поставен е ламиниран паркет на пода в занималнята и в спалното помещение.

Детската градина вече има ново обзавеждане, което включва 17 детски легла, 4 гардероба, шкафчета, дървена секция, както и три отоплителни конвектори.

Директорът на детското заведение Атанаска Христова изказа благодарност към всички, допринесли за пълното обновяване на градината. Христова разкри, че детска градина „Слънчице” е одобрена от министерството на образованието за участие в дейностите на Национална програма „Успяваме заедно”. Дейностите са насочени към подкрепа на прилагането и популяризирането на добри практики при работата по иновативни проекти, с които се цели повишаване качеството на предучилищното образование.

„Ще фокусираме цялата си енергия върху изграждането на новото, желаното, необходимото. Всички ние, тук, доказахме, че когато вървим в една посока, заедно, гарантираме щастливо детство! На добър час!"

Малчуганите бяха подготвили музикална програма, с която поздравиха присъстващите, а след това директорът зарадва децата с вкусна торта.

Гости на събитието бяха кметските наместници на селата Дърманци и Ослен Криводол – Димитър Тронков и Роман Иванов, директорите на детските заведения от Община Мездра, учители от ДГ „Слънчице” и родители.