© Община Враца

„За последните години във Враца се инвестира толкова много в спортната инфраструктура, колкото не е в изминалите 30 години. Модерните бази осигуряват качествени условия на нашите състезатели, като резултатите им са потвърждение за това. С моя екип ще продължим модернизирането на спортните бази” – каза кметът Каменов.

Регионалният министър Петя Аврамова заяви, че с подкрепата на държавата, във Враца е реконструирана голяма част от спортната инфраструктура в града. “Вярвам, че с общи усилия, позитивната промяна на Враца и региона може да продължи” - добави още Аврамова.

Треньорът на клуба по борба и световен шампион при ветераните - Юлиан Димитров благодари на кмета Каменов за подкрепата при реализирането на строително-ремонтните дейности по фасадата на сградата.

В рамките на церемонията, врачанският митрополит Григорий освети залата и отслужи водосвет за здраве и благополучие.

На събитието присъстваха още: кметовете на Бяла Слатина и Мизия - Иво Цветков и Валя Берчева, общински съветници, заместник-кметът Александър Владимиров, състезатели от местните клубове и граждани.

Рехабилитацията на зала „Вестител“ се реализира на два етапа, като осигурените средства по проект „Красива България“ са близо 340 000 лв. Спортното съоръжение е с изцяло подменена дограма, въведени мерки за енергийна ефективност, обновена фасада и ремонтиран покрив.