"Искам да Ви поздравя за това, че бяхте активни и единни. Сигурен съм, че променяйки визията на вашия блок, ще привлечем повече врачани да се включат в Националната програма. Когато работим добре и си помагаме, нещата се случват“, каза кметът Калин Каменов при откриването на строителната площадка и добави, че до няколко дни във Враца ще стартират строителните дейности на още 5 блока.

Общата стойност на инвестицията по Националната програма на 6-те сгради, на които сега започват строително-монтажните работи е в размер на 6 млн. лв., а общата инвестиция по саниране във Враца до този момент е близо 10 млн. лв.

Кметът съобщи още, че броят на регистрираните сдружения до края на миналата година е рекорден във Враца - 162, и градът е сред първенците в цялата страна. "Надявам се новото правителство да припознае Националната програма, защото тя е важна за хората“, каза още Каменов.

Стойността на сключения договор за обновяване на блока на бул. „Васил Кънчов“ 2А е 482 503 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни и започва да тече от деня на подписване на акта за откриване на строителната площадка. Фирмата, която спечели обществената поръчка и ще изпълнява инженеринга e ДЗЗД "ФПС - инженеринг", строителният надзор ще се упражнява от „Кодас консултинг" ЕООД.

Председателят на Сдружението на собствениците Красимир Нетовски благодари на експертите от Община Враца, които са съдействали при попълване и подаване на документите по Програмата и заяви, че със съвместни усилия старта по обновяването на блока е факт. Представителят на обединението, спечелило обществената поръчка за саниране, Силвия Богоева допълни, че строителството трябва да бъде в удобство на хората и ще се постараят то да бъде изпълнено бързо, качествено и в срок.

На откриването присъстваха още председателят на Общински съвет – Враца Румен Антов, зам.-кметът Мария Попова, общинският съветник д-р Иво Ралчовски, живущи от блока и заинтересувани граждани от съседни жилищни кооперации.