От почти 20 години, Петрова създава маслена живопис по специфична техника разработена от самата нея. Картините ѝ остават траен спомен в ценителите на изкуството, а названията им внушават усещането за неуловимото и необятното и внушат мистични послания - „Огнени жита“, „Ново измерение“, „Дърво на живота“, „Сила“, „Символ ВЯРА и НАДЕЖДА“, „Галактика“, „Море и слънце“, „Храм на живота“, „Дъжд и светкавици“, „Звездни сияния“, „Духовна светлина“ и „Колебание“.

„Картините на Снежана очароват и оставят траен спомен в паметта ни. А истинските ценители отнасят със себе си късче въображение, греещо с огъня на магическите цветове, вложени в творбите“, каза при откриването на изложбата Светла Дамяновска, главен експерт “Културно наследство и религиозни дейности” в Община Мездра, и допълни: „Те не са ограничени в рамки, защото при повечето от тях границите на платното не са граници на художественото внушение... Изкуството е безкрайно като Вселената и ние виждаме тук отделни мигове, проблясвания - понякога ослепителни като светкавици, друг път спокойни и мъдри като загадъчните знаци, изобразени на тях.

Художничката има самостоятелни изложби в Бургас, Созопол, София, Пловдив, Враца, Мездра и др., както и във Франция. Тя се изявява и на писателската сцена, като издава две стихосбирки - „Какво е любовта?” от 2000 г., с превод на френски език, и „Космическа любов” 2011 г.

Снежана Петрова взе участие в конкурса - „Жените в изкуството“ и в пленера „Юбилейно за профестор Иван Фунев“, провел се през месец юли тази година.

Събитието уважиха кметът на общината Иван Аспарухов, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, служители в Общинската администрация, близки и приятели на автора.

Изложбата на Снежана Петрова може да бъде разгледана до края на месец септември във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра, а постоянната й експозиция е подредена в Арт центъра на Археологически комплекс „Калето“.