Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължават ваканцията при кризистни ситуации.

Удължава се ваканцията и на учениците на територията на община Шумен. Със заповед на кмета Любомир Христов 10 и 11 януари са обявени за неучебни дни за всички учебни заведения в общината.

Почти всички училища в Община Ловеч няма да отворят врати на 10 и 11 януари 2017 г.

На 10 януари в класните стаи трябва да бъдат само възпитаниците на ПЕГ „Йосиф Екзарх Първи" в Ловеч (Езиковата гимназия). Те ще започнат учебни занятия от 8 часа и ще учат с намалени часове. Останалите училища имат по два дни удължаване на зимната ваканция, а три дни ваканция има само ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в кв. „Гозница". Училището в село Малиново, община Ловеч, също е с удължена ваканция - 10 и 11 януари.

Второ удължаване на зимната ваканция на учениците обяви със своя заповед кметът на Варна Иван Портних. Заради рекордните студове и 10 януари ще е неучебен ден, а децата ще влязат в клас в сряда. Така почивните им дни след празниците станаха 5 повече, тъй като по график занятията трябваше да започнат на 5 януари. Първо ваканцията бе удължена до 9 януари заради грипа и студовете, а сега – с още един ден.

Същото важи и за общините Белослав, Долни чифлик, Дългопол и Суворово, където ще се учи от 11 януари, а в Бяла, Вълчи дол и Аврен училищата ще бъдат отворени от 12 януари.