Днес в малката заседателна зала на Община Мездра бяха отворени пакетите с документи на кандидатите за две обществени поръчки за инженеринг - проектиране, доставки, изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) и осъществяване на авторски надзор, за обновяване на 6 многофамилни жилищни сгради, одобрени по Националната програма за енергийна ефективност. Комисията с председател Светла Карамелска провери редовността на документите, включени в офертите на кандидатите.

Първата обществена поръчка е за инженеринг на жилищните блокове 2, 5 и 6 в кв. 101. Тя е на обща стойност 2 105 570.84 лв. и е разделена в три обособени позиции. За нея документи са подали 16 участници. Най-много 8 от тях кандидатстват за обособена позиция № 3 (блок 6 в кв. 101) – ДЗЗД „Ескобилд” (София), „PSP груп” ЕАД (София), „НСК-София” ЕООД (София), „Елитстрой 6” ЕООД (Варна), „Инертстрой - Калето” АД (Мездра), ДЗЗД „Енерджиефект” (Мездра), Консорциум „Д4 Къмпани” (София) и „Агрострой 79” ЕООД (Монтана). За обособена позиция № 1 (блок 2 в кв. 101) са 4 участника – „Интерхолд” ЕАД (София), „Строителна компания” ЕООД (Враца), ТОБО ООД (София) и ДЗЗД „Мездра 2016” (Враца). За обособена позиция № 2 са също 4-ма кандидати – ДЗЗД „Сдружение Северозападстрой” (Монтана), „TSI” (Стара Загора), ДЗЗД „Енергийно саниране” (Мездра) и ДЗЗД „Мездра енерджисейф” (Мездра).

Втората обществена поръчка е разделена също в три обособени позиции - тя е за саниране на блоковете "Леденик” 1, 2 и 4. Общата прогнозна стойност за енергийното обновяване на трите блока е 1 665 834.72 лв. За нея са подадени 14 комплекта с документи. При отварянето на един от тях, на ДЗЗД „ЦЕРБ ЕАД – Артис ЕООД” комисията установи, че пликът с ценовата оферта не е запечатан и не разгледа документите на кандидата, който бе предложен за отстраняване от публичното състезание.

От останалите 13 пакета с документи, които бяха приети, 7 са за обособена позиция № 1 (блок "Леденик" 1) - „Интерхолд” ЕАД (София), „PSP” ЕАД(София), „TSI” (Стара Загора), „PSP груп” ЕАД (София), „Строителна компания” ЕООД (Враца), ДЗЗД „Енергийно саниране” (Мездра) и ДЗЗД „Мездра енерджисейф” (Мездра). За обособена позиция № 2 (блок "Леденик" 2) кандидатът е само един - ДЗЗД „Сдружение Северозападстрой” (Монтана), а за обособена позиция № 3 (блок "Леденик" 4) са 5 участника – „Гарант 90 – Цонев и сие” ООД (Враца), ТОБО ООД (София), „НСК-София” ЕООД (София), Консорциум „Д4 Къмпани” (София) и „Агрострой 79” ЕООД (Монтана).

Предметът на двете поръчки по отделните обособени позиции включва разработване на работен проект за нуждите на обновяването на сградата, осъществяване на авторски надзор и изпълнение на СМР за обновяване за енергийна ефективност.

Критериите за възлагане на обществената поръчка са пет, като с най-голяма тежест е предложената цена от кандидатите. Следват: работната програма за изпълнение на СМР, предложеният срок на изпълнение на СМР, организация за изпълнение на инвестиционното проектиране и предложеният срок на проектиране.