На свиканият от Младенов брифинг е присъствала и Цветелина Дамяновска, председател на групата съветници от БСП, която е подкрепила своя съпартиец в твърдението му, че са му „запушили устата”. Председателят на общинския съвет Нели Стоянова е отрекла обвиненията. „Не съм превишила правата си, а спазих правилника, който сме гласували. От началото на мандата ни е трудно да го спазваме, а днес просто беше прекрачена границата“ е заявила Стоянова и допълнила: „Всеки, който следи сесиите, може сам да си отговори на въпроса защо е отстранен именно г-н Младенов, а не някой друг.”

Иначе по време на заседанието е имало важни за гражданите питания и искания от страна на съветници. Владислава Лакова от Демократична България – обединение, е поискала от Община Враца да настояват за писмено становище от Регионалната инспекция по околната среда и водите за инвестиционното намерение на „Монбат“ за строежа на нов завод край Враца.

Още на априлското заседание съпартиецът й, Георги Генов, поиска кметът Калин Каменов да изкаже становището си за инвестиционното намерение на „Монбат”. Градоначалникът обаче не присъствал на вчерашното заседание, явно по уважителни причини и отговорът му се очаква на юнското заседание. Владислава Лакова е поискала да разбере и колко на брой са паркоместата, които се ползват от държавните структури на територията на Враца, колко са лицата ползващи служебен абонамент и колко е платено за това от декември досега

Цветелина Дамяновска е поискала да й отговорят кога от общината възнамеряват да запълнят образувалите се големи дупки в идеални център на Враца Тя е изискала и справка за окосяването на тревните площи, тъй ката от БКС са отказали да окосят тревна площ около блок в града с мотив, че там е бил изпълнен проект по „Малки граждански инициативи“ и задължението за косене било на хората от блока.

Преди да бъде отстранен от заседанието, Момчил Младенов посочил, че общинското предприятие „Социални дейности“ готви за работниците на частна фирма, която е ангажирана със строителството на новите заводи във Враца. „Не можем да се правим на кетърингова фирма и да храним работници на обед и вечери“, възмутил се той.

Владимир Христов от групата на ГЕРБ, пък е изразил недоволство от отговор за качеството на водата на местното ВиК, в който пишело ”Вижте пробите публикувани на сайта на дружеството". Христов е поискал ясна информация за качеството на водата, която пият врачани. „Моля, обърнете внимание на управителя на ВиК, Ангел Престойски. И мен, и гражданите ни интересува не колко проби са направени, а има ли примеси в нея”- категоричен бил Христов.

Съветниците ще получат отговори на питанията си на редовното заседание през юни.