В турнира взеха участие 24 подрастващи атлети от трите градски училища - ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, ОУ „Христо Ботев” и СУ „Иван Вазов”, разделени в две възрастови групи: I-II и III-IV клас, като всеки отбор беше съставен от по осем състезатели - по едно момче и момиче от четирите класа в началния етап на обучение.

Участниците се съревноваваха в три дисциплини. Първолаците и второкласниците премериха бързина и сила в спринта на 40 м, скока от място и бягането на 80 м, а третокласниците и четвъртокласниците - в спринта на 60 м, скока на дължина и бягането на 200 м.

Най-много точки - 90, в крайното класиране събра отборът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий", следван от този на ОУ "Христо Ботев" с 84 т. и на СУ „Иван Вазов” с 42 т.

Победителите в III лекоатлетически турнир "Най-добрите" бяха в състав: Цвети Павлова, Иван Николов, Магдалена Тодорова, Светлин Стоянов, Преслава Генова, Кристиян Вишински, Мелани Венциславова и Данаил Лаков; водач на отбора - Доля Попова.

Всички участници в турнира получиха грамоти и медали, а призьорите - купи, които им бяха връчени от кмета на Мездра Генади Събков.