Директорът на училището – Галя Богданова сподели, че това е нейна единайсетгодишна мечта. След направения основен ремонт, стената над главния вход на сградата е останала бяла. Точно там си е представяла картината, която вече е монтирана. Директорът изрази удовлетворението си от реализирания проект и благодари на автора за сбъднатата мечта.

Средствата, с които се реализира този проект, са от бюджета на училището, поясни Богданова.

Художникът Евгени Кучков заяви, че изработването му е отнело около две седмици. Използвал е акрилна техника на водна основа. Нова технология, която е по-издръжлива от маслените бои. Той допълни, че дълги години, минавайки покрай това училище, нещо му липсвало. Сега, след монтирането на паното с образите на светите Кирил и Методий, фасадата е придобила завършен вид.

До момента, по инициатива на художника родолюбец Евгени Кучков, 10 от по-старите автобусни спирки в община Мездра придобиха нов облик. На тях авторът е изобразил видни исторически личности, оставили отпечатък в историята на България. Последната такава се намира в село Моравица, която е в същия стил с акрилна боя.

Евгени Кучков сподели, че има идея в бъдеще да преобрази спирките в селата Долна Кремена и Ребърково, но преди това трябва да се ремонтират, за да се получи хубава творба.