Трябва да се отбележат няколко важни неща около събитието:

1. Макар да е едно от най-патриотичните събития в рамките на Ботевите чествания, то не е включено в официалния календар на Община Враца за „Ботеви дни 2017”, с което информацията за събитието ще достигне до по-малко хора!

2. Официално Община Враца и Природен парк Врачански Балкан, застават зад организацията за шеста поредна година зад техно фестивал на същото място, на който фестивал млади хора под различни въздействия ще въргалят и подскачат в ритъм и без ритъм! На това свещено място! Тоест за едното събитие, което е под въпрос до колко е морално да бъде там – има и реклама, и съдействие от местната власт, а за патриотичното събитие се разчита само на споделяне в социалните мрежи.

3. След като Община Враца, кмет, съветници, не включиха също така, възстановката на последния бой на Ботевите четници в Рашов дол, в официалната програма на „Ботевите дни”, въпреки настоявания на общественици - остава в гражданите някак усещането, че всичко родолюбиво някак пречи на някой. Е нека знаят, че националното самосъзнание е живо и ще продължава да им пречи!

Именно за това е важно – всеки един, който се чувства истински българин – да подкрепи събитието със своето присъствие и споделяне в социалните мрежи!

Началото ще е в 19:00ч, а краят към 23:00ч.

Входът за мероприятието е безплатен.