Пенсионерите от балканджийското селище бяха поздравени от председателя на клуба Евдокия Томова, която им пожела да са живи и здрави, а в семействата им да цари сговор и любов, за да пребъдат още дълги години. Тя припомни, че клубът е създаден през 2003 г. по инициатива на Никола Трифонов-Капитанчето (който е и първият председател на организацията), Страхил Каменов и Богдан Петров - първите двама, за съжаление, вече покойници.

В момента в Пенсионерски клуб "Здравец" членуват 80 пенсионери от Игнатица, Зверино, Мездра и Лакатник. Доайени сред тях са 83-годишната Гана Каменова и 80-годишната Димитра Тошова, която навремето става кръстница на клуба.

По случай 15-ия рожден ден на клуба пенсионерите от Игнатица получиха множество подаръци, сред които и илюстрованата карта "История на българския народъ" от името на ВМРО - Мездра. Празнична програма изнесоха деца от селото, които рецитираха стихове, посветени на своите баби и дядовци.

Специален музикален поздрав към възрастните хора отправи Мирела Николова, която следва журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски”, а за доброто настроение на празнуващите се погрижи "човекът-оркестър" Цветомир Дамянов.