© Монитор

Въпреки съмненията, че Лещарски, който е насилвал собствената си майка и е прекарал десетилетия зад решетките за различни престъпления, е извършил куп други грабежи и убийства, той бе осъден на доживотен затвор само за едно от тях. Става дума за жестокото ритуално убийство на 59-годишната Елена Томова, която през 2009 година, след като подслонила чудовището, е открита във вилата й в софийското село Владо Тричков с отрязана дясна гърда и издълбан кръст между очите.

Само че бившият шеф на криминалните психолози у нас Тодор Тодоров влезе отново в пряк контакт с Лещарски след 7-годишна пауза, когато по думите му заради глупави действия на надзирател, убиецът затворил устата си в момент, в който щял да разкаже за още много неразкрити от следователите убийства.

При новата среща между двамата в предаването „Ничия земя“ по Нова ТВ, серийният убиец, който бил насилван от баща си като малък, се отпусна и десетилетие след присъдата си реши все пак да направи нови разкрития, включително за първото си убийство, което се случило в далечната 1999 г. Тогава Лещарски пребил до смърт жена, след като се напил. „Не помня, може и да съм я изнасилил“, призна Пещерният човек, който твърди, че действията му са провокирани от сбърканата система в страната ни, на която станал жертва още като дете. И не скри, че когато пребие човек, „просто му олеква“.

Самият убиец си спомни, че преди близо 10 години се обърнал към топ криминалния психолог тогава с думите: „Ако попаднеш на друг като мен, спри го навреме преди да е направил още много поразии!“.