Чесън

Чесънът активизира важни ензими, които спомагат за изчистването на токсините от организма. Освен това има антиоксидантно действие и противогъбични свойства. Съдържанието му на аргинин пък дава сила и живец на организма. Учените съветват да хапваме по две скилидки чесън дневно.

Кафе

Кафето има важни свойства за понижаване на риска от чернодробни заболявания, работи и за нормализиране на кръвното налягане. Ароматната напитка действа тонизиращо и ободряващо, но е полезна, само ако се консумира с мярка. Експертите препоръчват едно до две кафета дневно, като е препоръчително да ги пиете без добавки като мляко, захар или други подсладители.

Авокадо

Авокадото сенарежда сред т. нар. суперхрани, защото дава на организма голямо количество от необходимите мазнини, витамини и минерали. Филтрира вредните вещества и защитава клетките от увреждане. Можете да консумирате авокадо самостоятелно, в салата или в ястие.

Куркума

Тази вълшебна подправка намалява количеството на свободните радикали и вредата от нестабилните молекули. Освен това куркумата действа като естествен детоксикатор и нормализира теглото, като спомага за разграждането на излишните мазнини. Овкусявайте вашите ястие с куркума, за да ви е вкусно и да сте здрави.

Грейпфрут

Грейпфрутът спомага за изчистването на токсините от тялото и предпазва клетките. Високото съдържание на витамин С действа антибактериално и противогрипно. Този плод е подходящ и за домашни разкрасителни процедури за лице, коса и тяло. Пийте всеки ден по една чаша сок от грейпфрут или го хапвайте в плодова салата.

Източник: dariknews.bg