В клас LSOR SC двама представители на България влязоха в Топ 10 на Европа - Сивил Антимов се нареди на пето, а з.м.с. Дамян Петров - на девето място. За отбелязване е, че за пръв път в състезание от европейски ранг имаше представители на България на финала.

В същият клас останалите наши състезатели - Мартин Петров и Светослав Янакиев, са съответно 21-ви и 29-ти. Безспорен успех е и 26-то място за Емил Карамфилов в клас 4WD в крайното класиране.

На церемонията по награждаването присъстваха кметът на английския град Rushden, Барбара Джени, която връчи купите и медалите на призьорите в шампионата, представител на Община Бедфорд, председателят на Европейската федерация по автомоделизъм (EFRA) Далас Матхейн и други официални лица.

Впечатлени от успеха на българските състезатели на Европейското първенство и от добрата организация по време на "GP Леденика 2017", г-н Далас Матхейн, г-н Сунали - представител на MCD (официален спонсор на първенството) и мениджъри на други отбори подкрепиха кандидатурата на България за домакин на Европейското първенство по автомоделизъм през 2020 г. Ако нашата кандидатура бъде одобрена, шампионатът на стария континент след три години ще се проведе в местността "Леденика" във Врачанския Балкан.

"Това е огромна оценка за дейността на Българската федерация по автомоделни спортове (БФАМС)", заяви по този повод председателят на БФАМС Янко Здравков, който благодари на българските пилоти за положения труд, отделено време и и финанси