Тази година успешно завършват 21 зрелостници, от които един отличник, с класен ръководител Сашка Иванова, със специалности „Ресторантьор” и „Производство и обслужване на заведения за обществено хранене”. Бъдещите мастер шефове многократно отброяваха от 1 до 12, сякаш самите те да повярват, че вече са в света на самостоятелните хора.

Заедно с последния звънец, 21 млади хора се разделиха и с безгрижното детство, за да поемат живота си в собствените ръце.

Класният ръководител на зрелостниците Сашка Иванова с нескрита тъга от поредната раздяла, пожела на своите пораснали деца да бъдат силни и уверени в себе си:

„Скъпи деца, четири години! Един дълъг период от вашия живот завършва тази вечер. Тръгвате по пътя, наречен Живот, който не е толкова лек. Но аз мисля, че за четири години научихте, че трудностите могат да се преодоляват. На всички желая успех, много светло бъдеще. Обичайте България и останете тук!”- допълни Иванова.

След сбогуването с училището, процесията се отправи към центъра на града, огласена от клаксони и смях. По отколешна традиция випускниците поднесоха цветя пред паметника на Св. Георги.

Екипът на Media News пожелава на всички зрелостници успешно представяне на днешния държавен зрелостен изпит! На добър час, момичета и момчета!