Един от тях е на ПГ „Васил Левски“ - „Зелена работилница - класна стая на открито“, който се реализира с бюджет от 7 350 лв.

Повече за проекта разказа директорът на учебното заведение Мирослав Павлов:

„По проекта е направена беседка за провеждане на учебни часове на открито. Поставени са и седем пейки, както и кошчета за отпадък. Това е една страхотна програма, която дава възможност на училища с малки бюджети, като нашето, все пак да реализират ново, качествено и интересно обучение за учениците.“

Другият проект е на ДГ „Мир“ за обособяване и обзавеждане на детска площадка под наслов „Играя, наблюдавам, опознавам“ на стойност в размер на 7 500 лева. Тя бе официално открита в началото на октомври.

Останалите 10 предложения от община Мездра, които бяха подадени, но не получиха одобрение са: от Кметствата Зверино, Брусен, Ребърково, Руска Бела и Очиндол, от училищата „Иван Вазов”, „Св. св. Кирил и Методий” и ПГ „Алеко Константинов” и от детските градини „Звездичка” в село Зверино и „Детелина” – в село Върбешница.

Миналата 2021 година в община Мездра бяха реализирани шест проекта: на Община Мездра, на Кметствата в Оселна, Лютиброд и Ослен Криводол, на ДГ „Детелина“ и на ДГ „Слънчице“. Стойността на тяхното изпълнение беше около 50 000 лв.