След проведената Седмица на толерантността, с която започна реализирането на дейностите по проекта „Заедно в делници и празници”, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ), тази среща бе поредната изява на участниците в проекта, в реализирането на който се включиха и много доброволци.

Водещата на събитието – Михаела Христова, припомни, че целта на проекта е Професионалната гимназия "Алеко Константинов" да се превърне в място, където всеки ученик е уникален, може да намери себе си, да повярва, че може. Място, където хуманистичните ценности са поставени на преден план.

Като потвърждение на думите й бе шеметния цигански танц на мажоретките, по музика и песни на легендарния Руски цигански театър „Ромен”. Огнените ритми на танцьорките спечелиха аплодисментите на гостите и публиката, след което започна същинския разговор с госта д-р Ивайло Тодоров.

Той с удоволствие разказа за времето, когато е учил в гимназията, както и за избора му да стане лекар по дентална медицина. Той припомни на младите хора, че когато човек има ясна цел какво иска да постигне за себе си, няма нищо, което би могло да му попречи. В своя разказ д-р Тодоров допълни, че изборът на професионално развитие е личен. Дори да не успеят от първия път, не трябва да се отказват, а да търсят пътища за постигането му. „Защото успехът е 2 процента талант и 98 процента труд” – допълни гостът.

Срещата разговор продължи с много въпроси и отговори, прекъсвани от оригиналните танци на мажоретките и завърши по традиция с вкусните кулинарни изкушения на алековци.