Подийналият мъж се нахвърлил яростно върху непълнолетния велосипедист и го цапардосал с ръка в областта на главата и тялото. Докато "съветвал" момчето, побойникът счупил диоптричните му очила на стойност 80 лева и скъсал обтегач на веригата на колелото, струваща 90 лева.

Същия ден родителите на тийнейджъра подали сигнал в полицията и от там било образувано досъдебно производство. Оказало се, че срещу Георги имало още два заявителски материала, един за нанасяне на телесна повреда, а другият за изнасилване. Двете преписки не стигнали до прокуратурата, тъй като вероятно жертвите по различни причини оттеглили жалбите си. Този път родителите на момчето настоявали за правосъдие.

Прокуратурата повдигнала обвинение на агресивния стар ерген за причиняване на лека телесна повреда и за повреждане противозаконно на чужда движима вещ.

Наказателен състав на Районен съд - Враца постановил преди дни за подсъдимия осем месеца "лишаване от свобода" с изпитателен срок от три години. Съдът му е наложил да заплати 500 лв. разноски по делото, направени от бащата на битото дете. Побойникът ще трябва да плати по сметка на Областната дирекция на МВР - Враца и направените разходи по досъдебното производство в размер на 510 лева.