Това може да стане като всеки, който желае да дари, може да влезе в платформата за дарения Platformata.bg или в DMSbg.com и да си избере точно за коя кампания иска да дари средства.

Едната кампания е партньорска между две организации- "Център Динамика"-гр. Русе и "Център отворена врата"-Ловеч. Те работят пряко с жени и деца, жертви на насилие, както и с насилници, което е една много важна част от цялостния подход за справяне с проблема. Кампанията е за тяхната пряка работа- консултантска, тъй като те нямат достатъчно финансиране от държавата, за да изпълняват целогодишно работата си като психолози и социални работници.

Друга кампания е на "Асоциация Ная" от Търговище, които подкрепят една самотна майка. Тя е била техен клиент, потърсила е услугите им, след като е била системно тормозена от съпруга си. Средствата са, за да завърши висшето си образование, прекъснато поради тези обстоятелства в живота ѝ. Друга кампания е на кризисния център в Димитровград, където биват настаняване за известно време - 6 месеца майки с деца, за да има как да учат и да се забавляват.

Подобна е кампанията на "Център Мария" в Горна Оряховица, които искат да работят по-адекватно с деца, преживели насилие. Последната от групата е "П.У.Л.С"-гр. Перник, отново за цялостно подпомагане на работата им. Те работят с над 300 души ежегодно, с психологически консултации, подслон и закрила. Това са кампаниите, които към момента са активни."

Проблемът с насилието над жени се задълбочава, когато през 2020 г. заедно с COVID-19, започна още една пандемия - случаите на насилие нарастват с до 40%, казват от фондация "Bcause".